Stínový ministr financí za sociální demokracii se na víkendovém sjezdu nejsilnější opoziční strany pustil do živnostníků, které označil za "parazity".

 

Svůj výrok od té doby "uváděl do kontextu", omlouval se za něj na tiskovce, v České televizi, dokonce i vlastní předseda strany se od něj distancoval.

 

Jako odplata začal po internetu kolovat jak Mládkův spis z dob komunismu, tak další ponižující fotografie. Budoucí šéf státní kasy pak hrál další tři dny roli stydícího se beránka.

 

Někteří si myslí, že se ČSSD snaží cíleně vybudit atmosféru v zemi, aby bylo co nejhůře v době, kdy bude přebírat vládu. Ze dna se nejlépe odráží, zvášť, když se můžete neustále odkazovat na ztělesnění zla - Miroslava Kalouska.

 

Sociální demokraté totiž zvolili špatný timing. Respektive, nezvolili - pouze si odzkoušeli (možná náhodou) efektivní mobilizační nástroj. Až budou před příštími volbami potřebovat vybudit třídní spor, doutnající od Drábkových reforem, stačí pozemanksku vyhecovat zaměstnance pár tvrdě cílenými výroky typu "vyžírky" či "parazité".

 

Nižší a střední třída se místo verbální podpory sociální demokracii zvedne z odrbaných gaučů a půjde volit. Masakr pravice bude neúprosný.

 

Sociální spor a klasické pravolevé paradigma se probudí. Sociální demokraté se logicky snaží co nejvíce veřejně distancovat od komunistů, čímž boří klasické pravicové kladivo ve stylu značky KSČCD.

 

Co vymyslí do voleb pravice, aby předešla oranžovým jatkům?